Järvelä Raudan historia

Veijalaisen suku perusti kaupan Järvelään, radanvarteen, vuonna 1916. Ajalleen tyypillisesti kauppa toimi ensimmäiset vuosikymmenet sekatavarakauppana, mutta aikojen saatossa muokkautui rautakaupaksi. Veijalaisen perhe piti kauppaa vuodesta 1916 aina vuoteen 1969 asti, eli 53 vuoden ja kahden sukupolven ajan.

Vuonna 1969 kaupan perustaneen J. Veijalaisen poika, Erkki, myi kaupan eläkepäiviensä lähestyessä luottomyyjälleen Eero Seppäselle ja hänen vaimolleen Anjalle, koska omasta perheestä ei innokasta jatkajaa löytynyt.

vanhakauppa.jpeg

Yksityisautoilun yleistyessä 60- ja 70-luvuilla ei toimipaikan sijainti aivan kylän keskustassa ja junaradan varressa ollut enää elinehto. Kun laajennustarvettakin oli, päättivät Eero ja Anja vuonna 1978 rakennuttaa silloin jo rautakauppana toimineelle Järvelän Rauta Ky:lle nykyiset toimitilat 54-tien risteykseen, parempien kulkuyhteyksien varrelle. Aivan kuten Veijalaisillakin, on kauppa ehtinyt jo toiseen polveen ja Eeron tytär, Sirpa on toiminut yrittäjänä ja rautakauppiaana tätä nykyä jo 23 vuoden ajan.

Vuosien aikana olemme toimineet K-Rautana, välillä Rautiana ja nyt taas K-Rautana, Kesoilina ja Nesteenä.

kesoil kuva.jpg

Yhteystiedot

Järvelän Kesoil & K-Rauta
Järvelän Rauta Ky 
Y-tunnus: 0546111-3
Peltotie 2, 16600 Järvelä
Puh. 03 872 760
Sähköposti: info@kesoil.fi